Op 13 december vindt de 29e editie van het Groninger Juristen Congres plaats, met als onderwerp Law & (Public) Order.

In de Grondwet staan onze rechten voor vereniging en vergadering verankerd. Toch worden deze rechten regelmatig beperkt door de overheid en voelt men zich beperkt in hun vrijheid. Waarom verbieden gemeentes demonstraties en wat zijn hun bevoegdheden? In hoeverre is het steunen van een voetbalclub een hobby en wanneer mag of moet de politie ingrijpen? Wat vinden verenigingen zelf van de aanpak door overheidsorganisaties?

Tijdens het Groninger Juristen Congres 2018¬†zullen deze onderwerpen uitgebreid besproken worden. De dag vangt aan met een plenair gedeelte onder leiding van prof. mr. dr. Brouwer waar interessante sprekers verschillende aspecten zullen belichten. Vervolgens zullen er twee workshoprondes plaatsvinden. Tijdens deze workshops zal er nog dieper op het onderwerp worden ingegaan. Tevens is het mogelijk om ’s middags tijdens de kantorenlucnh op informele wijze kennis te maken met een van de vier deelnemende advocatenkantoren. Tot slot zullen we afsluiten met een borrel waar iedereen de dag onder het genot van een drankje kan bespreken.

De dag zal aanvangen om 09.00 uur en deelname is gratis. Het Groninger Juristen Congres vindt plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ben je benieuwd naar de sprekers en naar de workshops? Je kan het digitale programmaboekje hier inzien.

Interesse? Klik hier om je in te schrijven!

Het Groninger Juristen Congres 2018 wordt door de JFV Groningen georganiseerd in samenwerking met Frederik van der Marck, ELSA Groningen, LISA, Nexus Student Association en Simon van der Aa.