Commissies

Lijkt het je leuk om actief te worden bij Frederik van der Marck? Stuur dan een mail naar bestuur@frederikvandermarck.nl

ACTIVITEITENCOMMISSIE 2020-2021

De Activiteitencommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten van de vereniging. Naast een aantal informele activiteiten ligt de focus op het organiseren van inhoudelijke bezoeken aan verscheidene organisaties, colleges en lezingen. Door middel van deze activiteiten willen wij onze leden een breed beeld geven van het staats- en bestuursrecht. Als studievereniging fungeren wij graag als brug tussen studie en praktijk!

Enkele van de jaarlijks terugkerende activiteiten zijn het vakgroepdiner, een bezoek aan de gemeenteraad of provinciale staten en een bezoek aan Den Haag. Daarnaast verzorgt de Activiteitencommissie jaarlijks pubquizzen, (borrel)lezingen en/of colleges, tentamentrainingen, kantoorbezoeken en bezoeken aan overheidsinstanties.

De Activiteitencommissie 2020-2021 bestaat uit de volgende leden:

Yvet van Kwawegen (voorzitter)

Ik ben Yvet van Kwawegen, voorzitter van de activiteitencommissie tevens secretaris en commisaris intern van Frederik van der Marck. Ik studeer Nederlands Recht en wil dit jaar studenten meenemen in de praktijk van het staats- en bestuursrecht aan de hand van diverse activiteiten

Corina Bita

Hallo! Mijn naam is Corina Bita en ik ben nog volop bezig met de studie rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast mijn studie zal ik mij dit jaar inzetten voor Frederik van der Marck als onderdeel van het bestuur en van de activiteitencommissie. We gaan er hopelijk, ondanks COVID-19, een leuk jaar van maken!

Miedo Kawy

Mijn naam is Miedo Kawy, ik studeer Nederlands Recht en ben 24 jaar. Dit studiejaar zit ik in de activiteiten- en lustrumcommisssie. Een commissie doen is voor mij een mooie en leerzame aanvulling op de studie. Daarbij
speelt in deze tijd het staats- en bestuursrecht een grotere rol en juist hierom vind ik deze vereniging erg boeiend.

Ritso van Oel

Hey hallo ik ben Ritso van Oel, ik ben tweedejaars rechtenstudent – afstudeerrichting Nederlands Recht. Ik zit dit jaar in de Accie voor Frederik van der Marck, ik hoop ondanks alle beperkingen dit jaar leuke activiteiten te helpen organiseren en ik hoop dat ik er zelf ook nog wat van leer. Ik ben geïnteresseerd in overheid en bestuur en ik hou totaal niet van watervogels.

Michiel van Huizen

Hey! Ik ben Michiel, en studeer inmiddels alweer 3 jaar met veel plezier Rechten aan de RUG. Ik doe momenteel nog een andere bachelor-afstudeerrichting, maar ben van plan de Staats- en Bestuursrecht master te gaan doen volgend jaar. Ik hoop dit jaar leuke, interessante activiteiten te organiseren voor Frederik van der Marck met de Activiteitencommissie! Om voor jullie, Rechtenstudenten, het staats- en bestuursrecht nóg levendiger te maken! Online activiteiten als dat noodzakelijk is, en activiteiten in het echt als dat mogelijk is.

MARCKRANTCOMMISSIE 2020-2021


Sinds het collegejaar 2017-2018 worden de staats- en bestuursrechtelijke artikelen uitsluitend nog op de MarcKrant Blog gepubliceerd. Daarvoor werd de MarcKrant op papier gedrukt. De MarcKrantcommissie is verantwoordelijk voor onze blog, waarop uiteenlopende artikelen worden gepubliceerd van verschillende schrijvers. Van studenten tot gerenommeerde deskundigen, iedereen met een bijdrage op het gebied van staats- of bestuursrecht krijgt de kans deze onder een breed publiek te verspreiden. Ook is onze MarcKrant Blog het podium voor bedrijfsspecials en interviews. Nieuwsgierig geworden? Neem vooral een kijkje!

De MarcKrantcommissie 2020-2021 bestaat uit de volgende leden:

Andrea Gacevic (voorzitter)                                                                                                                                                                                                      
Hoi allemaal! Ik ben Andrea Gačević en ik heb dit jaar de leiding over de MarcKrant. Daarnaast zul je mij misschien ook kennen als voorzitter van Frederik van der Marck. Op dit moment ben ik 21 jaar oud en ik zit ik in mijn derde jaar van de bachelor Nederlands Recht. Ik hou van lezen, lekker eten, de zomer, lol trappen met familie en vrienden en natuurlijk schrijven!
Dit jaar gaan we elke maand een interessant artikel publiceren over (actuele) staats- en bestuursrechtelijke onderwerpen. Schrijven en verhalen vertellen heeft mij altijd geboeid en daarom vind ik het ook erg leuk dat ik dit jaar actief mag zijn binnen deze commissie. Ik kijk uit naar een leerzaam jaar met mijn commissiegenoten. Heb je een leuk idee voor een artikel? Laat het mij weten!                                                                                                                                                                                                  
Nassim Jarir                                                                                                                                                                                                                
Mijn naam is Nassim Jarir en ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding Nederlands recht. Ik ben dit jaar actief geworden bij de Marckkrantcommissie van Frederik van der Marck omdat ik het Staats- en Bestuursrecht een erg interessant rechtsgebied vind. Ik hoop dit jaar deze interesse met jullie te kunnen delen!                                                                                                   
Manon Albring                                                                                                                                                                                                             
Hoi! Mijn naam is Manon en ik ben dit jaar secretaris van de MarcKrantcommissie en commissaris extern van de Lustrumcommissie. Momenteel ben ik bezig met mijn laatste jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daarnaast ben ik in september gestart met de masters Finance en Economics. In mijn vrije tijd houd ik onder andere van paardrijden, schaatsen en bakken. Ik heb veel zin om er een geslaagd jaar van te maken bij Frederik van der Marck!                                              
Nané                                                                                                                                                                                                                               
Mijn naam is Nane. Ik zit in jaar drie van juridische bestuurskunde. Mijn hobby’s naast mijn studie zijn politiek, lezen en films kijken. Ik kijk er naar uit om interessante stukken te schrijven voor MarcKrant dit jaar.

Agenda

Een sterke staat en de menselijke maat

Op vrijdag 12 maart van 16.30 tot 18.00 uur organiseren wij in samenwerking met de Vakgroep SBB en J. B. S. V. Dorknoper een online activiteit die in het licht staat van de sterke staat en de menselijke maat. Moet de zwakke burger meer bescherming genieten tegen de...

Boeren in het bestuursrecht. Uitbreiden, een ingewikkeld parket?

Afgelopen 4 maart organiseerde Frederick van der Marck in samenwerking met het GAJK een activiteit over boeren in het bestuursrecht. De sprekers waren dhr. J. Oude Hengel en mr. dr. P. Mendelts. Het was een geslaagde activiteit! Agenda RECENTE POSTS

Pubquiz comissieleden

Op 15 februari hebben de comissieleden van Frederick van der Marck meegedaan aan een leuke pubquiz. We feliciteren de winnaar: Sam! Agenda RECENTE POSTS

Recente posts

Vacature juridisch medewerker bestuursrecht!

Vacature juridisch medewerker bestuursrecht!

Werkervaring opdoen tijdens je rechtenstudie als juridisch medewerker bestuursrecht? Wil je werkervaring opdoen naast je rechtenstudie? Lees dan verder! Wertheim advocatuur B.V. is een nichekantoor dat zich richt op het bestuursrecht. Advocaten Joost oude Egbrink en...

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot