Ga met de vakgroep en Frederik van der Marck mee naar de NAM in Assen voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Wie het nieuws gevolgd heeft kan niet gemist hebben dat er veel te doen is rondom de gaswinning en de afhandeling van daarmee samenhangende schade in Groningen. Dit maatschappelijke probleem en de gaswinning überhaupt leveren veel interessante bestuursrechtelijk vragen op. Wil je daar meer over te weten komen? Dat kan!

Met een bezoek aan de Nationale Aardolie Maatschappij bieden de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde en Frederik van der Marck een groep van 20 studenten de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de NAM. Mis deze buitenkans niet en meld je snel aan!

–> Hoe ziet de bijeenkomst eruit?

De bijeenkomst gaat over bestuursrechtelijke kwesties rondom gastwinning en over het beroepsperspectief van de bestuursrechtjurist. Bij gaswinning kun je denken aan de volgende vragen:

Wie bepaalt of ergens gaswinning mag plaatsvinden? Kan een gemeente verhinderen dat binnen de gemeentegrenzen gas wordt gewonnen? Hoe en door wie wordt vastgesteld welke de risico’s gaswinning met zich meebrengt?

Wie moeten burgers aanspreken als ze schade lijden die samenhangt met de gaswinning, zoals aardbevingsschade?
Wat is de rol van de NAM hierin als een van de vele betrokken spelers? Moet zij worden gezien als overheid? In hoeverre moet zij luisteren naar beleidsvoornemens van het kabinet en hoe is dat juridisch vormgegeven?

Wat is de rol van een bestuursrechtjurist van de NAM bij deze en andere bestuursrechtelijke procedures?

Laura Ensing heeft brede bestuursrechtelijke ervaring. Ze startte haar carrière in de bestuursrechtelijke advocatuur en bij een gemeente, maar werkt nu sinds zes jaar bij de NAM. Ze vertelt ons graag meer over het beroepsperspectief van de bestuursrechtjurist en zal al onze vragen over haar loopbaan beantwoorden.

Ben jij bachelor- of masterstudent en heb jij belangstelling voor staats- en bestuursrecht? Meld je dan snel aan voor deze unieke bijeenkomst via m.geurts@rug.nl

Locatie: Assen
Datum: donderdag 14 februari
Tijd: aanvang 14:00u op Groningen Centraal
Maximaal aantal studenten: 20