Lid worden

Voor slechts € 3,50 per jaar kan je als student aan de Rijksuniversiteit Groningen lid worden van Frederik van der Marck. Alumni en andere personen die geen studentlid zijn betalen €10,00 per jaar.

Door lid te worden van Frederik van der Marck krijg jij de volgende voordelen– korting op betaalde activiteiten

  • – 15% korting op tentamentrainingen voor Staatsrecht 1, 2 en 3 en Bestuursrecht 1, 2 en 3 bij TentamenTrainingen.nl

  • – elke maand een uitgebreide ledenmail in je inbox

  • – interessante vacatures en events in je mail

  • – toegang tot The Shortlist, een online platform waar jij in contact kan komen met interessante  bedrijven 

AANMELDEN

Je kan je aanmelden als lid door een mail met je voor- en achternaam, studentnummer en e-mailadres te sturen naar bestuur@frederikvandermark.nl.

Vervolgens ontvang je een mailtje van onze secretaris met een in te vullen machtiging. Zodra wij deze van je ontvangen hebben ben je officieel lid bij Frederik van der Marck en kan je genieten van alle voordelen die het lidmaatschap brengt!

 

Agenda

Kerstfeest: Lawve under the Mistletoe!

Frederik van der Marck organiseert samen met Ten Behoeve van Rechtenstudenten, Progressief Rechten, Nexus en ELSA Groningen het grootste Kerstfeest van dit jaar!

Groninger Juristen Congres

Op 13 december vindt de 29e editie van het Groninger Juristen Congres plaats, met als onderwerp Law & (Public) Order. In de Grondwet staan onze rechten voor vereniging en vergadering verankerd. Toch worden deze rechten regelmatig beperkt door de overheid en voelt men...

ALV

Op 11 december 2018 zal onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaatsvinden.

Recente posts

KEI moeilijk?

KEI moeilijk?

In 2012 is op initiatief van de Rechtspraak begonnen met het opzetten van ‘KEI’ (Kwaliteit en Innovatie rechtspraak). Het hoofddoel hiervan was het mogelijk maken van volledige digitalisering binnen de rechtspraak binnen een paar jaar. Het hele KEI project heeft tot aan april 2018 al 220 miljoen euro gekost. Dit is een overschrijding van ruim 200 miljoen euro, nu de oorspronkelijke begroting was vastgelegd op 7 miljoen euro. In dit stuk kijkt Eline Jonkman naar KEI in het bestuursrecht, waarbij ze ingaat op de regeling in de Awb en wat er tot op heden van KEI in het bestuursrecht in de praktijk terecht is gekomen.

Frederik zoekt bestuur 2019-2020!

Frederik zoekt bestuur 2019-2020!

Een bestuursjaar is de ideale manier om meer uit je studie te halen! Samen met je bestuursleden ben jij verantwoordelijk voor het algehele reilen en zeilen van de vereniging. Een bestuursjaar staat goed op je cv en je leert ontzettend veel leuke mensen kennen. Daarnaast is een bestuursjaar bij Frederik van der Marck zeer goed te combineren met je studie. Klik om meer te lezen.

De loopbaan van een RUG-docent: een interview met Arend Koenes

De loopbaan van een RUG-docent: een interview met Arend Koenes

Voor een nieuwe MarcKrant Blog heeft Sophie Mein bij de vakgroep bestuursrecht-docent Arend Koenes uitgebreid geïnterviewd over zijn (studie)loopbaan, zijn werkweek en zijn werk als docent. De heer Koenes is als part-time docent verbonden aan de vakgroep Staats- en Bestuursrecht en Bestuurskunde (SBB) van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is de heer Koenes werkzaam bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (Inspectie-ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Word lid

Meld je aan 

Ja, ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacy statement