Interview Penningmeester

Inmiddels heb je al kunnen genieten van de stevige ondervraging van onze voorzitter Peter Boonstra (heb je deze gemist? Klik dan hier). Natuurlijk willen we ook graag de rest van het bestuur uitgebreid aan je voorstellen. Hannah Hilberink heeft de tijd genomen penningmeester Jarno van den Brink beter te leren kennen.

 

 

 

 

Persoonlijk

Op welke eigenschap ben je het meest trots?

Lastig! Ik zou dan zeggen dat ik met heel veel verschillende mensen overweg kan. Een voorbeeld hiervan is dat ik de Camino de Santiago de Compostella heb gelopen in Noord-Spanje. Ik ging daar met iedereen om. Leeftijd, geslacht maakt me dan niet uit. De eerste en laatste dagen was ik met familieleden en tussendoor liep ik met onbekenden (die later natuurlijk bekenden werden). Volgende week ga ik toevallig nog naar iemand toe die ik daar heb ontmoet.

Welke eigenschap kan jou in de problemen brengen?

Soms doe ik iets te snel zonder na te denken. Dit uit zich vooral bij het zeggen van bepaalde dingen. Soms zeg ik iets waar ik beter wat langer over na had kunnen denken. Niet alle opmerkingen vallen even goed.

Noem iets wat men niet snel achter jou zoekt.

Ik zit er nu over na te denken om luchtverkeersleider te worden. Ik wil eerst sowieso rechten afmaken, maar daarna wil ik graag die studie volgen. Het is totaal iets anders dan rechten, daarom zoeken mensen dit niet snel achter mij. Ik ben er toevallig bij gekomen.

Wat is je ultieme droom/ambitie?

Mijn eerste idee was altijd om rechter te worden. Die droom heb ik ergens ook nog wel, maar tegelijk zou ik ook wel luchtverkeersleider willen worden. Het is ook niet echt een droom/ambitie waar ik alles voor zou laten wijken, het is meer te omschrijven als een mooi doel.
 

Bestuursfunctie
 

Wat maakt jou zo goed met financiën?

Tja… Ik zeg niet zo maar ja tegen alles, ik check eerst altijd of iets daadwerkelijk kan. Dat maakt mij wel een goede penningmeester.

Welke talenten kun je kwijt in je bestuursfunctie?

Niet per se in mijn taak zelf, maar ik kan dus goed opschieten met iedereen en dat komt van pas in een bestuur. Mijn taak is verder best zelfstandig.

Wat is het leukste aan de vereniging?

De mensen! Het is een heel standaard antwoord, maar het is wel zo. Ik zit eigenlijk pas bij de vereniging sinds ik in het bestuur zit, daarvoor ben ik wel af en toe bij activiteiten geweest. De mensen spraken me meteen aan.

Heb je een doel voor het einde van het jaar?

Alles netjes afronden. Het zou verder fijn zijn als de geplande contributie loopt. Het innen van contributie hoef nog niet per se dit jaar gerealiseerd te worden, maar het is eigenlijk wel het doel dat alles startklaar staat voor het nieuwe bestuur.

Wat zou je als eerste doen als penningmeester als geld geen rol speelde?

Heel veel budget vrijmaken voor de website. Het werkt nu wel prima, maar het kan veel beter. Ik heb er zelf niet meteen last van, maar het is zeker een verbeterpunt van de vereniging. Verder zou ik het geld in activiteiten stoppen, niet alleen algemene activiteiten maar ook een keer een echt groot feest of iets dergelijks.
 

Staats- en bestuursrecht
 

Met welke bekende Nederlander met een bestuursfunctie zou jij wel een kopje koffie mee willen drinken?

Geen idee... Het liefst iemand die bij het Europees Hof een functie heeft. Ik heb altijd het idee dat het Hof meer politiek is het dan het lijkt, ik ben benieuwd hoe het daar echt aan toegaat.

Wat wil je bereiken met je studie in Nederland/de wereld?

Meer rechtvaardigheid. Voordat ik rechten ging studeren had ik het idee dat rechten heel erg draaide om rechtvaardigheid, maar in de werkelijkheid draait het meer om regels.

Als je één ding mocht veranderen in Nederland m.b.t. het staats-en bestuursrecht, wat zou dat dan zijn?

Het vreemdelingenrecht. Daar is veel te weinig (rechterlijke) toetsing. De mensen krijgen goede opvang, maar de procedure is heel strikt. De organisatie moet objectief toetsen of iemand mag blijven, maar ze hebben hier vrij veel vrijheid in. Ze worden amper getoetst door de politiek en ook niet echt door de rechter.

Met welk land zou je willen ruilen op het gebied van staatsinrichting?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat het in Nederland wel in evenwicht is, het is een mooi samenraapsel. Duitsland is bijvoorbeeld heel ingewikkeld en Frankrijk is heel erg centraal. Ik ben op zich wel tevreden, ik zie geen betere oplossing voor zo’n klein land. Met België zou ik sowieso niet willen ruilen.
 

Dilemma’s
 

Glitter Wenkbrauwen of gekke outfit?

Glitter Wenkbrauwen! Dat maakt wel een statement. Het zat helaas wat minder lekker.

Appelcider of normaal bier?

Appelcider, altijd. Het is zoet en bier niet. Ik zie ook niet echt positieve kanten aan bier.

Staats of bestuursrecht?

Ik vind staatsrecht leuker, maar je kan er wat minder mee. Het is meer theorie, je kan er niet zo veel in afdwingen. Bestuursrecht is daarom praktischer, maar staatsrecht leuker.

Goed ontbijt of lekker avondmaal?

Ontbijt is meestal zoet en daar hou ik ontzettend van, maar ik heb een ontbijt wel minder nodig. Ik kies toch voor een avondmaal, dan zit je gezellig samen en het duurt ook wat langer.